Basgitaar

De lessen basgitaar:

Via enkele basistechnieken en liedjes die je ook zelf mee mag kiezen, kan je basgitaar leren spelen. Vooral je oren zal je leren gebruiken, meer dan de noten op een blad papier.

Na het ontwikkelen van een aantal (basis)vaardigheden als begeleider kunnen we dieper ingaan op improvisatie als solist.

In de les spelen we zo vaak mogelijk samen: jij bas, ik gitaar en we laten ons begeleiden door enkele gepast drumgrooves. Zo leer je meteen omgaan met muziek in samenspelverband en beleef je al lerende ook nog eens plezier aan het spelen.

Lestijden: elke vrijdag tussen 17.30 en 20.30 uur in lokaal 0.6

 

Materiaal:

Wat heb je nodig voor de basles:

-basgitaar (+ hoes of koffer)

-draagriem

-kabel 

-versterker (voor thuis, op school staat versterking)

Kostprijs: voor dit alles samen moet je rekenen vanaf zo'n 350 euro (nieuw) 

 

De leraar:

Roeland Van Noten

Roeland startte als kind een studie klassieke gitaar aan de muziekacademie van Heist-op-den-Berg. Zo ontstond later ook de interesse voor andere snaarinstrumenten (vooral basgitaar, contrabas en banjo) met als gevolg een opleiding aan het conservatorium van Antwerpen als bassist in jazz en niet-klassieke muziek.

Gedreven door zijn behoorlijke overdosis aan passie voor muziek werkte hij mee aan talrijke projecten binnen de wereld van zowel muziek als theater.

Roeland is reeds sinds 1998 actief in het kunstonderwijs als leraar basgitaar, samenspel en contrabas en stond zo mee aan de wieg van de afdeling Pop, Rock, Jazz aan onze academie.

Verder geeft Roeland ook nog les in de academies van Lier en Ekeren.