Experimentele Muziek

 

De richting experimentele muziek in ons deeltijds kunstonderwijs speelt volledig in op de uitermate fascinerende hedendaagse technologie van de nieuwe media.

Het gebruik van eerst elektronische en daarna digitale instrumenten heeft in het verleden al geleid tot een geheel nieuwe benadering van muziek maken. Maar de impact van de nieuwste technologieën op de experimentele muziek gaat veel verder en is groot.

Denk aan de vele nieuwe muziekvormen die zijn ontstaan: akoestisch klanktheater, performancekunst, laptopimprovisaties, internetkunst, multimediale en interdisciplinaire vormen van bewegingsmuziek en muziekbewegingen.

Onze nieuwe richting experimentele muziek geeft je de kans je uit te leven in klankexpressie, in bodypercussie, in lichaamsklanken of klankpoëzie, en in vele andere muzikale expressievormen.

In de experimentele muziek kan je je creatief ontplooien als muziekmaker of klankkunstenaar zonder de kunst van het bespelen van een klassiek instrument onder de knie te moeten hebben. Iedereen die graag muziek wil maken kan bij ons zijn muzikale ideeën uittesten en experimenteren met klanken.

Daartoe ontplooien we onze muzikale vaardigheden en goochelen we met muziekbewerkingsprogramma’s.

 

 

 

De richting experimentele muziek is een driejarige opleiding van twee uur per week voor iedereen vanaf 15 jaar. De basis notenleer alsook de midi notatie en -theorie is erin verwerkt en de individuele begeleiding maakt een traject op maat mogelijk.

 

leraar: Barbara Buchowiec