Piano-Keyboard

Wat: 

In de lessen pop-rock-jazz piano verdiepen we ons in de lichtere muziek.

We gaan door middel van een gegeven melodie met akkoorden muziek leren maken. Door het leren spelen van enkele basisakkoorden kan je al snel een groot repertoire popsongs spelen. Verder gebruiken we voornamelijk leadsheets in tegenstelling tot volledig uitgeschreven partituren. We leren begeleidingstechnieken die toepasbaar zijn op tal van liedjes.  Eens dat er een basis is gevormd kunnen we dieper ingaan op improvisatie.

 

Het grootste verschil tussen de lessen klassieke piano en pop-rock-jazz piano is het repertoire dat wordt aangeleerd. Pop, Rock, Jazz, Funk, Bossa, Boogie-Woogie, Ragtime, enz.  De leerling kiest samen met de leraar het repertoire.

Van klassiekers tot hedendaagse muziek. The Beatles, Radiohead, Netsky, Keith Jarrett, John Legend, Daft punk, etc.

 

Materiaal:

Bij voorkeur een akoestische piano. Verder zijn er bedrijven die huurkoop aanbieden. Zo kan je een piano huren, die na een bepaalde duur van u is. Een goedkoper alternatief is een elektrische piano. In prijs variëren deze tussen 800-2000 euro.

 

 

 

Lestijden:

 

donderdag   16 tot 22 uur

vrijdag        16.30 tot 19.30 uur

 

 

De leraars:

David Hermans °1974 speelt inmiddels sinds z’n 5 jaar piano en na een doorgedreven klassieke opleiding volgde hij van 1995 tot 2000 de jazz-opleiding aan het KVConservatorium Antwerpen. Een inwijding in een nieuwe ongekende muzikale wereld van improvisatie en harmonische vrijheid volgde bij pianist Erik Vermeulen waar hij afstudeerde met grote onderscheiding.

In David's eigen taal zijn invloeden te horen van zijn grote voorbeelden Bill Evans,  Keith Jarrett, Herbie Hancock en Brad Mehldau maar evengoed uit de klassieke muziek , pop en rock.

Hij volgde workshops bij o.a. David Kikoski, Kenny Werner en Aka Moon ...

David is en was in meerdere muzikale genres als toetsenist actief. Jazz inTrio’more en Muze Jazz Orchestra. Balkan in Balaxy Orchestra en in duo met zangeres Assunta Mandaglio. Eerdere projecten waaronder ESRAh, Klezmic Noiz, Hommage a Brel, Strange ATractors ,.. 

Daarnaast doceert hij op nog op  de academie van Sint Agatha Berchem.

 

 

Ben Broux °1987 begon zijn muzikale studies in de academie van Heist-op-den-berg. Hij studeerde klassieke piano bij Rita Vertommen en jazzpiano bij David Hermans. Na een jaar les van Ewout Pierreux in Dé Kunsthumaniora ging hij naar het Lemmensinstituut waar hij afstudeerde bij Bart van Caenegem. 

Hij volgde  workshops bij Fred Hersh, Bill Carrothers, Mark Turner, Erik Vermeulen, David Liebman, etc.

Ben heeft al aan verschillende projecten in de muziek en kunstwereld  gewerkt. Momenteel speelt hij in de indie pop groep ‘Recorders’. Verder speelt hij geregeld in verschillende jazzformaties.  Ben geeft les in de kusthumaniora in Turnhout en de academies van Herentals en Mol.