Pop, Rock, Jazz

Wil je graag pop, rock of jazz leren spelen? DAT KAN!

Hoe en wat?

De Gemeentelijke Academie Muziek-Woord-Dans heeft een volwaardige Pop-Rock-Jazzafdeling. Na het doorlopen van je lagere graad kan je voor deze afdeling kiezen. Muzikanten die ouder zijn dan 12 jaar kunnen meteen starten in de PRJ-afdeling. Alle instrumenten die in het genre voorkomen worden onderwezen: zang,  saxofoon, elektrische gitaar, piano, basgitaar, contrabas en drums. Ook de cursus AMC is volledig afgestemd op lichte muziek. Hier leer je hoe een akkoord wordt opgebouwd, hoe een blues-schema in elkaar zit, wie ‘The Beatles’ waren enzovoort.

Kenmerken

Je leert op een organische manier omgaan met muziek: je leert akkoorden lezen en begrijpen, schema’s interpreteren en spelen, begeleiden...

Binnen de PRJ-afdeling wordt er ook geïmproviseerd. Je leert er de knepen van het vak om een mooie solo te kunnen spelen.

De les samenspel wordt ingericht onder de vorm van een band of combo. Hier kan je alles wat je leert in de instrumentles meteen toepassen.  Er wordt met een brede waaier aan stijlen gewerkt: van rock tot pop, latin, blues, jazz... Creativiteit wordt hoog in het vaandel gedragen!

Extra’s

De PRJ-afdeling organiseert elk jaar een aantal boeiende activiteiten waaronder workshops, jams, een quiz, kleine concertjes en toonmomenten. Het jaar wordt steeds afgesloten met een groot slotconcert van alle combo’s.

Wie?

Elk vak binnen de PRJ-afdeling wordt  gegeven door ervaren muzikanten die elk hun sporen al hebben verdiend als uitvoerend muzikant en leerkracht. Er wordt dynamisch en persoonlijk gewerkt met als doel je muzikale verwachtingen in te lossen, je muzikale ‘ik’ te ontdekken, maar vooral véél plezier te maken met je instrument!

De leerkrachten:

Jasmine Tomballe: zang

Koen Nys: saxofoon en AMC

Stef Minnebo, Steven Hellemans en Marijke Hellemans: elektrische gitaar en combo

David Hermans en Ben Broux: Piano

Roeland Van Noten: elektrische basgitaar en contrabas

Tom Maes: Drums