Structuur Muziek

Graden:

De afdeling Muziek is verdeeld in drie graden: de Lagere Graad (LG), de Middelbare Graad (MG) en de Hogere Graad (HG).

 

In de lagere graad ( vier studiejaren) kan je starten vanaf acht jaar. Je maakt kennis met de wondere wereld van de muziek in het vak Algemene Muzikale Vorming/Samenzang. Een jaartje later kan je je lievelingsinstrument leren bespelen. Als je liever zingt , is dat ook mogelijk.

In de middelbare graad (drie studiejaren) wordt al wat je geleerd hebt verder uitgediept. Je gaat verder met je instrument of zang. Daarnaast leer je samen musiceren in de cursus samenspel, begeleidingspraktijk of koor. In de cusrsus Algemene Muziek Cultuur maak je kennis met de grote componisten en hun werken.

In de hogere graad (drie studiejaren) zet je de kroon op het werk. Een voorbereiding op een professionele muzikantenopleiding is mogelijk. En anders word je een schitterende muziekliefhebber voor de rest van je leven.

Richtingen:

Vanaf de Middelbare Graad volg je les  in de optie "Instrument" of "Zang". In dat geval is instrument of zang je hoofdvak. Samenspel, begeleidingspraktijk  of koor is je bijvak. De meeste punten staan dan op instrument of zang. Ofwel volg je les in de optie "Samenspel". In dat geval is samenspel, begeleidingspraktijk of koor je hoofdvak en instrument of zang je bijvak. De meeste punten staan nu op samenspel, begeleidingspraktijk of koor.

Opties:

Vanaf de Middelbare Graad kies je voor de richting Klassieke Muziek. Voor bepaalde instrumenten (zang, piano, elektrische gitaar, basgitaar, slagwerk, saxofoon) kan je echter ook voor de optie Pop, Rock, Jazz kiezen.

Een theoretische opleiding bestaat ook tot de mogelijkheden in de opties Muziektheorie of Muziekgeschiedenis.