Wegenwerken

In juni 2018 start de bouw van de nieuwe academie in de Oude Godstraat. Deze bouw- en verbouwingswerken zullen een impact hebben op de site van de academie, alsook op het openbaar domein van de Oude Godstraat.

De klascontainers (units) worden geplaatst aan de voorzijde van de academie, in de Oude Godstraat. Deze ingreep houdt in dat de verkeerssituatie in de Oude Godstraat tussen de kruispunten met de Bergop / Frans Coeckelbergsstraat en met de Herentalsesteenweg wordt aangepast.

Oude Godstraat: één richting

Omdat de klasunits een gedeelte van de rijbaan zullen innemen, versmalt de berijdbare zone van de Oude Godstraat. Deze straat wordt vanaf 30/5/2018 een éénrichtingsstraat. Je zal vanuit de Herentalsesteenweg nog richting Bergstraat kunnen rijden; in de andere richting rijden is niet meer mogelijk.

Straat afgesloten

Het bouwproject van de academie vereist heel wat grote kraanwerken. Om het nodige materiaal ter plaatse te krijgen, zal de Oude Godstraat bij momenten integraal afgesloten worden. Hetzelfde geldt op de momenten dat de klasunits in de straat geplaatst worden.

Op volgende data wordt de Oude Godstraat volledig afgesloten:

  • 17/5/2018,
  • 28-29/5/2018,
  • 12-15/06/2018.

Voor wie zijn of haar kind(eren) moet afzetten aan de academie: er zal een kleinschalige kiss & ride-zone voorzien worden in de Oude Godstraat, tussen de tijdelijke klasunits en café Den Hosp. Het gaat om plekken waar je enkel tijdelijk mag staan; parkeren is hier verboden.

Alle gebruikers van de academie maken best zoveel mogelijk gebruik van de parkings in de omgeving van het projectgebied: parking Hof van Riemenstraat, parking KTA (Frans Coeckelbergsstraat), parking Kerkplein. Opgelet: op deze laatste kan je maximum 30min parkeren met parkeerschijf.

Meer info?

De werken zullen ongetwijfeld voor enige overlast zorgen. Het gemeentebestuur en de betrokken aannemers proberen deze hinder tot het minimum te beperken.

Bij vragen over de geplande werken, kan u steeds contact opnemen met de technische dienst van de gemeente. Dit kan op het nummer 015 22 86 30 of via e-mail: technische.dienst@heist-op-den-berg.be