Zang PRJ

Zingen. Iedereen doet het wel eens, maar veel mensen denken dat ze geen talent hebben en geloven dat het alleen voor Beyoncé’s en Adele’s is weggelegd. Onzin natuurlijk, want iedereen kan leren zingen en er beter in worden! Wanneer je leert je hele lichaam te gebruiken, ga je aanzienlijk verbeteren.

We werken in de zangles dus flink aan je fysieke ontwikkeling en gaan samen op zoek naar wat jouw stijl is in het repertoire.

Je leert ook verder te gaan dan wat er op de partituur staat of dan wat de artiest op een opname doet. Creatief omgaan met de muziek en leren improviseren wordt stap voor stap aangemoedigd. Kortom: je vindt hier je stem en je stijl!

 

Verschil met klassieke zang:

In deze zanglessen leggen we ons toe op jazz, pop en rock en dit repertoire vormt al het eerste grote verschil met klassieke zang.

Daarnaast gaan we onze klank anders vormen en besteden we ook meer aandacht aan eigen inbreng en creatie. In principe gelden de basistechnieken (ademhaling, ademsteun enzovoort) overschrijdend voor alle zangstijlen en is het uitgangspunt zowel in klassiek als in PRJ dat je gezond leert zingen.

 

De lerares:

Jasmine Tomballe

Jasmine Tomballe begon haar studies jazz- en lichte muziek (zang) aan het conservatorium Antwerpen en vervolgde haar studie aan het conservatorium van Gent, waar ze haar Masterdiploma behaalde.

Om zich nog meer toe te leggen op stemtechniek volgde zij recent een intensieve cursus voor docenten, toegespitst op Complete Vocal Technique. Een zangtechniek die een volledig nieuwe generatie zangers aanlevert. 

Jasmine is sinds 2008 actief als zangleerkracht en sinds 2009 werkzaam in de academie van Heist-op-den-Berg.

Daarnaast is zij bezig als zangeres en songwriter voor verschillende projecten.